Pradžia / Radikaliai
 

Melodingojo metalo grupės „Berserker“ debiutinio albumo belaukiant: „Lietuvoje reiktų organizuoti daugiau įvairių jaunų grupių konkursų, festivalių“ (video)

Vilniečių melodingojo metalo grupė „Berserker“, grojanti nuo 2009 m. kovo 7 d., lapkritį ketina išleisti debiutinį albumą „Dark Worlds Collide“.

Mindaugas Peleckis
2014 m. Rugsėjo 20 d., 19:04
Skaityta: 156 k.
Berserker - Dark Worlds Collide (Live in Vilnius, 2014)
Berserker - Mūšis už žemę (2014 melodic metal, New York club)

Kaip skelbiama „Berserker“ feisbuko paskyroje (https://www.facebook.com/BerserkerOfficial/info), „grupės pavadinimas siejamas su vikingų era; Berserk (berserker) – tai žinomas iš istorinių sakmių bebaimis skandinavų karys. Taip pat ir grupės kūryboje atsispindi kova, tiek vidinė, tiek išorinė. Vidinė kova tai asmeniniai išgyvenimai, asmenybės dvilypumas. Išorinė – socialinė nelygybė, industrializacija, gamtos niokojimas. Berserker vizija –muzika, kurioje susiliejusios epiškos melodijos, apokaliptiniai tekstai ir stiprus bei išraiškingas vokalas nuskraidintų kiekvieną klausytoją į jo paties nežemišką, magišką, fantastinę realybę.

Nuorodos:

www.berserker.lt

https://twitter.com/berserkerlt

Nariai:

Agnieška - Vocals

Ježy - Drums

Romeo - Bass

Mažvydas - Guitar

Kšištof - Guitar

„Berserker“ albumas įrašinėjamas www.muzlab.lt.

Grupė „Berserker“ atsakė į Mindaugo Peleckio klausimus (2014 m. rugsėjis).

Kokia susidūrimo su muzika pradžia? Kaip pradėjot muzikuoti? Kada ir kokiomis aplinkybėmis gimė Berserker?

Muzikavimo pradžią pavadinčiau „standartine“: dar būdami klasiokais aš Georgijus ir Romas pradėjome domėtis sunkia muzika. Susidomėjome muzikavimu, paemiau į rankas gitarą, Georgijus sėdo už būgnų, o Romas žemę drebino bosu. Vėliau prie mūsų prisijunge fleitininkė Vera, tuomet klavišininkė Agnė, vokalistė Agnieszka ir gitaristas Mažvydas.

Dainų tekstuose paliečiame įvairiausias temas, susijusias tiek su Šiaurės tautų mitologija, vikingų karžygiais, tiek su šių dienų aktualijomis, žmonijos klaidomis, ko dėl kurių įvyksta gamtos niokiojimas, socialinės nelygybės, korupcija, karai. Būtent toks pavadinimas Berserker buvo pasirinktas kaip žūtbūtinės kovos simbolis tiek su gyvenimo iššūkiais, tiek su pačiu savimi, asmeniniais išgyvenimais.

Kiek dainų jau sukūrėte?

Šiuo metu vyksta galutiniai studijos darbai dėl pirmojo albumo „Dark Worlds Collide“.

Albumą sudarys septyni kūriniai: Dark Worlds Collide, Warhell, Day That Human Died, The Wolf, Viking Ship, Madness Machine, Mūšis Už Žemę.

Taip pat pradėjome filmuoti pirmąjį muzikinį video klipą titulinei albumo dainai Dark Worlds Collide

Kokia albumo koncepcija?

Manau, čia galėčiau pristatyti titulinį albumo kūrinį Dark Worlds Collide. Čia atspindi vidinė žmogaus kova paties su savimi, su tam tikromis baimėmis, nežinomybe, paliečiamas susidūrimas su iššūkiais bei jų įveikimas.

Iš instrumentinės pusės, norint išgauti mistinę atmosferą, paslaptingumą, kūrinys yra šiek tiek lėtesnis ir ramesnis nei kiti. Nemažai darbo atlieka klavišiniai instrumentai bei fleita, bet vienu metu pasistengėme ir nepaaukoti sunkių gitarinių rifų, bei vietomis kriokiančio vokalo.

Ką manote apie Lietuvos roką, eksperimentinę ir kitą nekomercinę muziką – ar ji patiria atgimimą, ar kaip tik ne? Ką labiausiai vertinate iš Lietuvos muzikantų, grupių?

Lietuvoje yra tikrai nemažai senų gerų grupių bei įvairiausių naujų muzikinių projektų, kuriems tiesiog reiktų labiau lįsti į viešumą, koncertuoti, daugiau skelbti apie save. Manome, jog reiktų organizuoti daugiau įvairių jaunų grupių konkursų, festivalių. Labiausiai vertiname originalumą, grupių unikalumą, eksperimentavimą su įvairiais stiliais, bei, savaime aišku, gyvus pasirodymus, energiją, atlikimo techniką.

Kas padarė didžiausią įtaką (muzika, filmai, literatūra, ...)?

Įtakos semiamės iš visko, kas tik papuola į pasamonę, – tai ir muzika, ir filmai, bet šiaip didžiausią įtaką daro tai, ką matome kasdien... realybė :)

 Kokia pasaulėvoka, religija, filosofija artimiausia?

Grupė Berserker nepropaguoja jokių religinių ar politinių ideoligijų, o savo kūryboje paliečiame temas, susijusias su žmonijos amoralumu, žmonijos amžina tendencija konfliktuoti, savanaudiškumu, dėl kurių įvyksta lėtas pasaulio išsinaikinimas.

Apšildėte žymius suomius "Turisas". Artimiausi planai?

Šiuo metu beveik baigtas yra pirmas albumas, taip pat klipo filmavimo darbai yra jau pradėti, po visko šito planuosime pristatyti albumą kartu su muzikiniu klipu.  

Komentarai