Pradžia / Radikaliai
 

Po „Lyapis Trubetskoy“ išsiskirstymo – dviejų naujų grupių dainų premjeros

Karjeros viršūnę pasiekusi kultinė baltarusių grupė „Lyapis Trubetskoy“ praėjusią savaitę Sankt Peterburge sugrojo paskutinį savo koncertą. Dar pavasarį grupė buvo paskelbusi rugsėjo pirmąją nutrauksianti veiklą.

M.P.3 info.
2014 m. Rugsėjo 01 d., 11:57
Skaityta: 76 k.
Brutto - Brutto
Trubetskoy - Ласточка

„Grupė „Lyapis Trubetskoy“ baigė savo gyvavimą. Ačiū visiems, kas buvo su mumis šiuos 24-erius metus (neįtikėtina!). Kas bus toliau su grupės dalyviais, sužinosite jau rytoj. Viskas į gera!“ – tokia žinutė vakar buvo publikuota grupės socialiniame tinkle.

Laukti teko neilgai! Iškart po vidurnakčio šiandien naujas dainas pristatė net dvi naujos grupės. Paaiškėjo, kad buvęs „Lyapis Trubetskoy“ lyderis ir pagrindinis vokalistas Siarhejus Mihalokas su naujais bendraminčiais sukūrė grupę „Brutto“ ir pristatė taip pat pavadintą debiutinį vaizdo klipą.

Grupė „Brutto“ save vaizdingai apibūdina kaip muzikinę „Nike“ ir poetinę „Ikea“, o savo stilių – kaip art-brutą, hit-korą, pankišką, pakylėjančią muziką vaikams ir išprotėjusiems. Savo pavadinimą grupė rusų kalboje šifruoja kaip revoliucinio įkarščio ir kūrybinio atsilaikymo brigadą (brigada revoliucionnogo ugara i tvorčeskogo otpora).

Tuo tarpu buvę „Lyapis Trubetskoy“ nariai – antrasis vokalistas Pavelas Bulatnikovas, gitaristas Ruslanas Vladyko, būgnininkas Aleksandras Storožukas – prie savęs prijungė kitų žinomų Baltarusijos grupių muzikantus gitaristą Pavelą Tretjaką („J:mors“, „Krambambulya“) ir bosininką Aleksandrą Myškevičių („J:mors“, „Bez bileta“, „Krambambulya“, „Chiefsband“) ir susibūrė į kolektyvą „Trubetskoy“.

Grupė kurs naujas dainas, taip pat koncertuose atliks „Lyapis Trubetskoy“ kūrinius. Rugsėjo-lapkričio mėnesiais jau yra suplanuoti keturi šios grupės pasirodymai, pirmasis kurių jau šį savaitgalį festivalyje „Respublika“ Ukrainoje. Pirmuoju radijo singlu grupė šiandien išleido dainą „Lastočka“ („Kregždutė“). Ši daina jau skamba ir „Lyapis Trubetskoy“ internetinėje radijo stotyje (www.lyapis.com).

Grupės „Trubetskoy“ svetainėje teigiama: „Rugsėjo pirmąją „Lyapis Trubetskoy“ baigus savo egzistavimą, Siarhejus Mihalokas išskrido į mėnulį ir apie jo naujus nuotykius jūs veikiausiai išgirsite. O mes likome. Mums patinka tai, ką darėme „Lyapis“ sudėtyje, ir mes ketiname šią veiklą tęsti – su naujomis jėgomis, naujomis idėjomis ir naujais draugais. Trumpiau sakant, pas jus atvažiuos „Trubetskoy“ – ir kažin ar jūs liksite nusivylę!“

Rugpjūčio 23 dieną „Lyapis Trubetskoy“ su baigiamuoju koncertu lankėsi Vilniuje, kur pasirodė puspenkto tūkstančio žiūrovų. Po trijų dienų Kijeve stadione „Dinamo“ grupė surinko 26 000 žiūrovų, o tašką savo karjeroje padėjo rugpjūčio 28 dieną koncertu Sankt Peterburgo klube A2, kur koncertą taip pat stebėjo 4 500 žiūrovų.

Komentarai